Πάρος

Γνωρίστε την Πάρο

Πάρος

Η Παροικιά είναι η πρωτεύουσα του νησιού, με 3.000 κατοίκους. Εκεί βρίσκεται το εμπορικό και επιβατηγό λιμάνι του νησιού, το διοικητικό και οικονομικό κέντρο, μια σύγχρονη πολιτεία με έντονο παρελθόν αλλά και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Η Παροικιά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και διαθέτει χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με λευκά σπιτάκια και έντομα μπλε βαμμένα παράθυρα και πόρτες. Στην είσοδο του λιμανιού σας καλοσωρίζει ένα μεγάλος ανεμόμυλος, σήμα κατατεθέν της Πάρου.

Πάρος

Η πόλη της Νάουσας

Γραφικότατα σοκάκια και το ενετικό κάστρο στην παραλία της, φωτισμένο τη νύχτα δίνει μια μαγευτική νότα στο όλο σκηνικό, σε συνδυασμό με τη μαρίνα και τα σκάφη μεγάλα και μικρά, αλιευτικά και τουριστικά.

Η πόλη της Νάουσας είναι χτισμένη στον δεύτερο μεγάλο κόλπο της Πάρου, με το λιμάνι και τη μαρίνα και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ακόμη από την εποχή των Κομνηνών.

Στο λιμάνι βρίσκεται και το μικρό Κάστρο, το λεγόμενο Καστέλι, έργο των Ενετών, μεγάλο μέρος του οποίου διασώζεται έως και σήμερα, ενώ λίγο παραδίπλα, πάνω στο κύμα είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου, προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων, μιας και η Νάουσα διαθέτει ακόμη και σήμερα σημαντικό αριθμό αλιευτικών σκαφών.

Πάνω στο λιμάνι θα βρείτε ταβέρνες, μπαράκια, καφετέριες και εστιατόρια που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Κοντινές παραλίες
Κοντινές παραλίες
Κοντινές παραλίες
Bar - Restaurants
Bar - Restaurants
Bar - Restaurants
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Δραστηριότητες
Αξιοθέατα
Αξιοθέατα
Αξιοθέατα