Δραστηριότητες στην Πάρο

Δραστηριότητες στην Πάρο


Kite Surfing

Kite Surfing


Ο παράδεισος των kite surfers βρίσκεται στο στενό της Πάρου-Αντιπάρου στην παραλία της Πούντας. Η δυτική αυτή παραλία της Πάρου κέρδισε την προτίμηση των kite surfers λόγω των ευνοϊκών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Εδώ γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Kitesurfing. Ο ουρανός, γεμίζει πολύχρωμους αετούς. Kite surfers απ΄ όλο τον κόσμο μαζεύονται κι επιδεικνύουν τα αγωνιστικά τους προσόντα. Ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς οι αθλητές με περίτεχνες φιγούρες στροβιλίζονται μεταξύ θάλασσας και αέρα με τη βοήθεια του ανέμου!

Επαγγελματίες μπορούν να σας μυήσουν στη μαγεία του kitesurf με μαθήματα για όλα τα επίπεδα γνώσης, με πιστοποιημένους (ΙΚΟ & VDWS) εκπαιδευτές. Αφεθείτε σε μοναδικά kite trips στο μοναδικό πέρασμα της Πάρου - Αντιπάρου.

Ιστιοσανίδα

Ιστιοσανίδα


Πάρος. Νησί των ανέμων, των θαλάσσιων ρευμάτων και των απανταχού οπαδών των θαλασσίων σπορ. Χρόνια τώρα, αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για windsurfing, παγκοσμίως!

Τα θαλάσσια περάσματα μεταξύ Πάρου-Νάξου και Πάρου-Αντιπάρου την καθιστούν Νο 1 προορισμό.

Στις φιλόξενες, αμμουδερές παραλίες, ένα είναι το κύριο ζητούμενο! Οι άνεμοι πρέπει να φυσούν δυνατά και τα νερά να προκαλούν να τα δαμάσεις!

Τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι ευπρόσδεκτα από τους λάτρεις του σπορ. Μέχρι πρόσφατα στη Νέα Χρυσή Ακτή (Τσερδάκια) φιλοξενείτο το παγκόσμιο πρωτάθλημα windsurfing.

Windsurf μπορείτε να κάνετε και στη Σάντα Μαρία, και στη Χρυσή Ακτή, στα Τσουκάλια, στις Κολυμπήθρες και στην Πούντα.

Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα


Πάρος. Πόλος έλξης για τους ιστιοπλόους!

Η βόλτα στα νησιά με ιστιοπλοϊκό ανήκει σε μια άλλη κατηγορία διακοπών. Συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων και της εξερεύνησης των απροσπέλαστων κολπίσκων και των καταγάλανων νερών του Αιγαίου.

Η Πάρος αποτελεί σταθμό μέσα στις Κυκλάδες. Με πολλές επιλογές ελλιμενισμού αλλά και αγκυροβολίου στη ράδα, η Πάρος αποτελεί πόλο έλξης για τους ιστιοπλόους.

Με μικρούς απάνεμους όρμους και μικρές νησίδες επιτρέπει στους απανταχού ιστιοπλόους να αισθάνονται ασφαλείς.

Θαλάσσιο Σκι

Θαλάσσιο Σκι


Θαλάσσιο σκι. Άθλημα για τολμηρούς και μη.

Το άθλημα έχει αρκετούς οπαδούς γιατί δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και γυμνάζει χωρίς να καταπονεί το σώμα.

Στην Πάρο υπάρχει σχολή θαλάσσιου σκι στις Κολυμπήθρες με πολλά χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο σπορ. Ενδείκνυνται και για παιδιά.

Scuba Diving

Scuba Diving


Η μαγεία του βυθού ξετυλίγεται γύρω από την Πάρο. Πολλές σχολές δραστηριοποιούνται έτοιμες να σας ξεναγήσουν σε ένα υπέροχα μαγικό τοπίο! Μικρά ταξίδια, εκπαιδευτικές εμπειρίες, που σκοπό έχουν να σας κάνουν να θαυμάσετε και να λατρέψετε το μεγαλείο της φύσης! Εντυπωσιακές σπηλιές, μοναδικά ναυάγια, ένας ζωντανός υπέροχος κόσμος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε κάτω από την καθοδήγηση επαγγελματιών εκπαιδευτών, με ασφάλεια και σοβαρότητα.

Οι κυριότεροι προορισμοί για scuba diving περιπέτειες είναι οι ύφαλοι στο Πρασονήσι, στο Δρυονήσι, στον κόλπο Πυργάκι. Ακόμα, το φαράγγι στο Άκρο Μακρονησίου και τα ναυάγια, του Beaufighter και του εμπορικού πλοίου Μαριάννα. Ανακαλύψτε μια άλλη ζωή κάτω από τη θάλασσα!

Ο βυθός είναι γεμάτος εκπλήξεις καθώς στο σπήλαιο στο Παντερονήσι, σας περιμένει ένα υπέροχο υποθαλάσσιο σπήλαιο με σταλακτίτες, όπου μπορείτε να βγάλετε τη μάσκα και να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης. Ο ύφαλος της Τρυπητής επίσης καταλήγει σε σπήλαιο. Μέρη υπέροχα όπου μια άλλη ζωή εκτυλίσσεται, εντυπωσιακή, γαλήνια, υπέροχη. Πετρόψαρα, χταπόδια, αγέλες μικρών ψαριών, σφουγγάρια και ανεμώνες. Μαγικές εικόνες στην απέραντη σιωπή του βυθού.